بازسازی ساختمان
هرگونه عملیاتی که برای مرمت بنا چه در داخل چه در نمای ساختمان انجام میشود، بازسازی ساختمان میگویند. کارهایی که برای بازسازی خانه انجام میشود به منظور افزایش طول عمر آن و جلوگیری از تخریب قسمتهای مختلف خانه است. معمولاً پس از گذشت 10 سال از عمر ساخت یک بنا نیاز به بازسازی وجود دارد و بیشتر ساختمان از لحاظ ظاهری مثل نورپردازی، نمای بیرونی و داخلی ساختمان مرمت و بازسازی میشود. شما میتوانید با خیال راحت بازسازی منزل خود را به گروه معماری رینو در تهران بسپارید؛ چرا که گروه ما از متخصصین کاربلد و با تجربهای تشکیل شده که میتوانیم مراحل بازسازی ساختمان را با دقت و کیفیت عالی و قیمت مناسب برای شما انجام دهیم.
مراحل بازسازی ساختمان
مراحل مختلف بازسازی ساختمان باید توسط متخصصان انجام شود تا نتیجهای مطلوب به دست آید و ساختمان آن طور که باید مرمت و تعمیر شود. مراحل بازسازی خانه به شرح زیر است:
1.مشاوره با متخصصان بازسازی ساختمان:
بعد از اینکه تصمیم به بازسازی ساختمان گرفته شد باید با مشاوران و متخصصان بازسازی مشورت کرد. این افراد به دلیل داشتن دانش و تجربه میتوانند شما را در ساخت و مرمت بهتر قسمتهای فرسوده ساختمان راهنمایی کنند. همچنین در مورد مراحل بازسازی خانه میتوان از کارشناسان خبره گروه معماری رینو مشاوره رایگان بگیرید.
2.تخریب ساختمان:
در مرحله تخریب ساختمان، قسمتهایی که باید تخریب یا حذف شوند با توجه به نقشه کلی ساختمان مشخص میشوند. تخریب این بخشها باید با رعایت اصول ایمنی و مقررات و قوانین ساختمان سازی صورت گیرد تا مشکلی به وجود نیاید.
3.ساخت قسمتهای قابل بازسازی:
بعد از ایجاد زمینه اجرای پروژه بازسازی که شامل مشاوره با کارشناسان و مشخص کردن قسمتهایی که باید تخریب شوند، نوبت به ساخت قسمتهای قابل بازسازی میرسد. قسمتهایی که باید به ساختمان اضافه شود در این مرحله تعیین میگردد و توسط افراد متخصص این بخشها اجرا میشوند. سپس تغییرات مربوط به دکوراسیون داخلی انجام شده و نتایج بازسازی خانه مشخص میشود.
روشهای اجرای بازسازی خانه
روشهای مختلفی برای اجرای بازسازی ساختمان وجود دارد؛ برای اعمال تغییرات و بازسازی خانه شش روش در اینجا معرفی میکنیم. میتوان یکی از این روشها را با توجه به نیاز ساختمان و نظر متخصصان بازسازی انتخاب کرد.
- بازسازی آرکنولوژیک (مرمت علمی)
- بازسازی آرتیستیک (مرمت هنری)
- بازسازی حفاظتی خانه
- بازسازی سبکی
- پاکسازی سبکی
- بازسازی تکمیلی
هزینه بازسازی ساختمان چقدر است؟
از مهمترین موضوعاتی که افراد را تشویق به بازسازی خانه میکند هزینههای بازسازی است. در صورتی که مراحل بازسازی توسط افراد متخصص و با رعایت اصول ایمنی انجام شود هزینه بازسازی ساختمان ارزان و مناسب خواهد بود. از این رو باید دقت لازم را در انتخاب طراح دکوراسیون داخلی و گروه بازسازی داشته باشیم.
عوامل مختلفی روی هزینه بازسازی خانه تاثیر دارند که از جمله میتوان به متراژ و مساحت ساختمان، میزان تغییرات و اضافه و حذف کردن عناصر در ساختمان، هزینه مصالح مورد نیاز برای بازسازی و کیفیت مصالح مورد استفاده در بازسازی اشاره کرد.
آشنایی با قوانین بازسازی ساختمان
همان طور که گفتیم باید بازسازی ساختمان طبق اصول و مقرراتی انجام شود تا مرمت و تعمیرات اعمال شده بهترین نتیجه را بدهند. تعدادی از عملیات بازسازی نیاز به دریافت مجوز و تایید شهرداری دارند؛ ولی برخی دیگر از تغییرات نیازی به اخذ مجوز ندارد.
تغییرات مربوط به بازسازی خانه که به مجوز نیاز ندارند
- همه عملیات مربوط به تعمیر و تعویض کف سازی طبقات و زیرزمین
- سیمانکاری و سفیدکاری داخل
- نقاشی ساختمان
- تغییرات در محوطه و حیاط ساختمان
- احداث حوض یا استخر در صورتی که فضای پارکینگ را شامل نشود
- مرمت و تغییرات در شیروانی و بام
- تعمیرات در سرویسهای بهداشتی
- تعویض در و پنجرهها
- تعمیرات لولهکشی ساختمان
- تعمیرات سیمکشی ساختمان
- نصب کولر و شوفاژ
مواردی از بازسازی ساختمان که نیاز به اخذ مجوز دارند
- تخریب دیوارها و تیغههای داخلی ساختمان که وزن ساختمان روی آنها سوار میشود.
- جابهجایی راهپلههای ساختمان
- جابهجایی دیوارهای پارکینگ
- تغییر در قسمتهایی از ساختمان طبق قوانین شهرسازی ممنوع است.
- کارهای مربوط به تعمیر و تعویض نمای ساختمان
- تخلیه و حفر چاه فاضلاب
در بازسازی خانه چه اقداماتی باید انجام شود؟
بعد از اینکه تصمیم به بازسازی خانه انجام شد و با مراحل و روشهای بازسازی آشنا شدیم باید بدانیم که بازسازی ساختمان شامل چه فعالیتهایی میشود. در ادامه رایجترین کارهایی که در بازسازی یک ساختمان اعمال میگردد را بیان میکنیم.
- تخریب ساختمان
- تیغه چینی قسمتهای مختلف خانه
- لولهکشی و تاسیسات ساختمان
- درب و پنجره منزل
- سقف کاذب اتاقها
- بازسازی کف طبقات
- نقاشی ساختمان داخل و نمای بیرون
- کابینت آشپزخانه
- کاغذ دیواری اتاقها
اولویت بندی فعالیتها در پروژه بازسازی ساختمان
قبل از آغاز به بازسازی خانه باید کارهای بازسازی را اولویت بندی کرد و بر آن اساس بازسازی را انجام داد.
- قطع کردن همه اتصالات و کنتورهای مربوط به آب، برق، گاز و تلفن
- جداسازی تاسیسات مکانیکی مثل شیرآلات آشپزخانه و سرویس بهداشتی و...
- تخریب دیوارهای غیرباربر که وزن ساختمان روی آن بیتاثیر است.
- در صورت نیاز به تخریب باید برای دیوارهای باربر اقدام به ساخت پشتیبان کرد.
- سیمانکاری کف و دیوارها به منظور پوشاندن درزها و سوراخها
- عایق کاری قسمتهای مختلف ساختمان مثل پشت بام
- لولهکشی و برقکشی طبق اصول و قوانین جدید
- گچ کاری قسمتهای داخلی و بیرونی ساختمان
- نصب در و پنجره در قسمتهای مدنظر
- تعمیر سقف و سقف کاذب
- بازسازی کف طبقات و ساختمان
- نقاشی دیوارها و قسمتهایی که نیاز به رنگ آمیزی دارند
- نصب کابینتها در آشپزخانه
- نصب اتصالات مثل پریز برق و تلفن و...
- نصب پارکت و کاغذ دیواری
- نصب درها
- بازسازی نمای بیرونی ساختمان
- تمیزکاری نهایی ساختمان
تفاوت بازسازی خانههای بزرگ با بازسازی آپارتمان
بازسازی خانه با متراژ زیاد نسبت به بازسازی آپارتمانهای کوچک سختتر است. برای بازسازی خانهای با مساحت کم باید چیدمان دکوراسیون و پلان واحد را طوری انجام داد که بتوان از فضا استفاده بهینه کرد. برای بازسازی خانههای بزرگ نیز نیاز به تخصص و مهارت و دانش بالا است؛ بنابراین برای بازسازی این نوع خانهها باید از نیروهای با تجربه و متخصص مشاوره گرفت.
جمع بندی
بازسازی ساختمان با روشهای مختلفی صورت میگیرد که براساس نقشه کار و نظر متخصصان باید یکی از روشها انتخاب شود. در این مقاله به طور مختصر شما را با مراحل بازسازی خانه، اولویتبندی کارهای مربوط به بازسازی و عوامل تاثیرگذار روی تعیین هزینه بازسازی آشنا کردیم. گروه معماری رینو در تهران متخصص در بازسازی خانههای قدیمی و طراحی دکوراسیون خانه با ارائه خدمات با کیفیت است که میتوانید برای طراحی و بازسازی ساختمانهای خود از این گروه حرفهای مشاوره بگیرید