مجله معماری رینو

رینو / ​مجله / ادامه مطلب

بازسازی ساختمان اداری؛ افزایش بهره‌وری و بهبود عملکرد کارمندان

بازسازی ساختمان اداری

یکی از مکان‌هایی که بعد از خانه، اغلب ما بیشترین زمان ممکن را در آن سپری می‌کنیم، محل کار یا همان ساختمان اداری است که در آن مشغول به فعالیت هستیم؛ به همین دلیل اصلی‌ترین دلیل برای بازسازی ساختمان اداری، می‌تواند راحتی و البته آسایش خود ما باشد؛ هم چنین، در اغلب ساختمان‌های اداری، ارباب رجوع یا همان مشتریان در رفت و آمد هستند و بنابراین برخورداری از یک فضای زیبا و اصولی نه تنها می‌تواند وجه مثبتی برای برند یا نام شما به وجود بیاورد، بلکه می‌تواند اسباب آسایش مشتریان شما را نیز فراهم کند.

از این رو تصمیم گرفتیم که در این مقاله از سایت گروه معماری رینو در خصوص بازسازی ساختمان اداری مطالبی را بیان کنیم؛ پس اگر شما هم در فکر بازسازی دفتر کار خود هستید، این مطلب را از دست ندهید.

 

بازسازی ساختمان اداری

 

هدف از بازسازی ساختمان اداری

افراد با اهداف و به دلایل مختلفی اقدام به بازسازی ساختمان اداری می‌کنند به عنوان مثال برخی به دنبال تعمیرات کلی یا جزئی هستند، برخی فقط می‌خواهند تغییر دکوراسیون دهند و برخی نیز به دنبال تغییر کاربری هستند. در هر حال چنانچه بازسازی ساختمان اداری به درستی انجام شود، می‌تواند بازدهی و راندمان کاری را افزایش دهد، زیرا طبق مطالعات انجام شده در صورتی که محیط کاری، دلنشین باشد، کارکنان عملکرد بهتری خواهند داشت.

به طور کلی اهداف بازسازی اداری عبارتند از:

  • بهبود جلوه بصری
  • افزایش بازدهی و کارایی پرسنل
  • تقویت و افزایش استحکام ساختمان 
  • افزایش عمر بنا
  • کمک به فروش کسب و کار
  • کمک به برندینگ کسب و کار

بازسازی ساختمان اداری

 

روش‌های مختلف بازسازی ساختمان اداری

به طور کلی، روشی که شما برای بازسازی دفتر کار خود اتخاذ می‌کنید، به این موضوع بستگی دارد که چه هدفی را می‌خواهید دنبال کنید؛ بنابراین معمولاً بازسازی دفترکار به دو روش بازسازی جزئی و بازسازی کلی تقسیم بندی می‌شود.

بازسازی جزئی: در بازسازی جزئی تنها بخش‌های خاصی از ساختمان اداری تعمیر و یا تعویض می‌شود و کل بنا تحت تاثیر بازسازی قرار نمی‌گیرد؛ هم چنین این نوع بازسازی به زمان و همین طور هزینه کمتری نیازمند است و گاهی حتی لازم نیست که کار پرسنل را تعطیل کنید و می‌توانید در حضور آن‌ها نیز بخش‌های مورد نظر خود را بازسازی کنید.

بازسازی کلی: در بازسازی کلی، برعکس بازسازی جزئی، تعمیرات اساسی انجام می‌شود و بخش‌های زیادی از بنای اداری تحت تاثیر روند بازسازی قرار می‌گیرند؛ معمولاً این روش بازسازی زمان بیشتری را می‌طلبد و هزینه آن نیز به نسبت بازسازی جزئی، بیشتر است. در این روش باید اداره یا دفتر کار خود را تا اتمام پروسه بازسازی تعطیل کنید.

 

مراحل بازسازی ساختمان

 

مراحل مختلف بازسازی ساختمان اداری

به طور کلی بازسازی ساختمان، چه مسکونی و چه اداری، یکسری اصول و جزئیات خاص دارد که در صورتی که از آن‌ها بی‌اطلاع باشید، احتمالاً نتیجه مثبتی از بازسازی دریافت نخواهید کرد بنابراین بهتر است پیش از انجام هر نوع اقدامی، از افراد متخصص در این حوزه مشورت بگیرید؛ پس از آن از مواردی که نیاز به تعمیر و بازسازی دارد و مشکلاتی که در ساختمان وجود دارد، گزارش یا یادداشتی تهیه کنید و پس از تعیین بودجه مورد نیاز برای بازسازی، طرح بازسازی را نهایی کرده و تعمیرات و بازسازی را شروع کنید.

در بازسازی ساختمان اداری، تعمیرات و بازسازی تاسیسات، لوله کشی‌ها و سیم کشی ساختمان بر دیگر بخش‌ها اولویت دارد و پس از آن نوبت به بازسازی دیوارها و سقف و کف می‌رسد و در انتها نیز دکوراسیون داخلی ساختمان تغییر می‌کند.

به طور کلی می‌توان مراحل بازسازی ساختمان اداری را به صورت زیر خلاصه کرد:

  • کسب اطلاعات و مشاوره با متخصصان امر
  • تهیه و یادداشت یا گزارش از مشکلات موجود
  • تعیین بودجه لازم برای بازسازی
  • ارائه طرح نهایی بازسازی دفترکار
  • اجرای عملیات بازسازی اداری

بازسازی دفترکار

 

نکات کلیدی در بازسازی ساختمان اداری

در هنگام بازسازی ساختمان اداری باید نکات بسیاری را مد نظر قرار دهید، ولی برخی از نکات از بقیه مهم‌تر هستند از جمله این که در بازسازی ساختمان اداری حتماً باید کاربری فضاهای مختلف و اتاق‌ها مشخص شود زیرا هر فضایی را باید متناسب با کاربری که دارد، دکور یا رنگ آمیزی کنید؛ به عنوان مثال، بخش‌های مختلف اداری نظیر حسابداری، اتاق انتظار و یا آبدارخانه، قاعدتاً نمی‌توانند فضایی مشابه هم داشته باشند و دفتر مدیریت هم باید دکوراسیون مختص به خود را داشته باشد.

هم چنین نور پردازی ساختمان اداری نیز دارای اهمیت زیادی است. به عنوان مثال در صورتی که فضاهای کاری به اندازه کافی نورگیر نباشند یا این که شیفت شب هم در ساختمان اداری فعال باشد، حتماً باید نورپردازی مصنوعی هم انجام دهید.

ازسوی دیگر، رنگ آمیزی دیوارهای محیط کار هم از اهمیت زیادی برخوردار هستند. در واقع باید از رنگ‌های پرانرژی در بازسازی ساختمان اداری استفاده کنید چرا که رنگ‌های سرد و خنثی محیط را کسل‌کننده نشان می‌دهند.

در نظر داشته باشید، در صورتی که می‌خواهید بازسازی کلی انجام دهید و فضای شما هم به اندازه کافی بزرگ است، می‌توانید به محیط کاری خود فضاهای جدیدی مانند محل استراحت برای کارکنان یا کتابخانه اضافه کنید. استفاده از انواع گیاهان نیز برای زیبایی بیشتر محل کار و هم چنین ایجاد آرامش در آن بسیار موثر است.

 

هزینه بازسازی ساختمان

 

هزینه بازسازی ساختمان اداری

در خصوص هزینه‌های بازسازی ساختمان اداری نمی‌توان به طور قطع نظر داد، زیرا این روزها بازار مصالح به شدت دارای نوسان است. از سوی دیگر معمولاً هزینه‌ها با توجه به طرحی که قرار است اجرا شود و مصالح به کار گرفته شده تعیین می‌شود و در صورتی که  بازسازی جزئی انجام شود، هزینه پایین‌تر و اگر بازسازی کامل باشد، هزینه بیشتر می‌شود.

سخن پایانی

بازسازی ساختمان اداری به روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد ولی در صورتی که در این کار تخصص و تجربه ای ندارید، می‌توانید از مشاوره رایگان گروه معماری رینو در این حوزه استفاده کنید تا در زمان و هزینه‌های خود صرفه جویی کنید.

 

۵
از ۵
۵ مشارکت کننده

نظرات _________

​نظرت رو راجع به مقاله برامون بنویس

این فرم رو پر کن تا ما در 24 ساعت آینده با شما برای مشاوره بازسازی و طراحی تماس بگیریم و راجع به پروژه شما با هم صحبت کنیم.​​​​​​​​​​​​​​

فرم مشاوره رایگان

بیا راجع به پروژه شما صحبت کنیم

موضوع مشاوره:

با کدوم راحتی؟

ثبت

ممنون، گروه معماری رینو تا 24 ساعت باهات تماس می‌گیره.